Etusivu»Palvelut»Kulttuuri ja museo
Liitetiedostot

 

WP_20140627_041.jpg IMG_3134.JPG

 Keitele-päiviltä 2014                   Valojen illat

IMG_3181.JPG IMG_3316.JPG

Läänintaiteilijoita kylässä               Hyvinvointimessuilla

Hepat.JPG CIMG5325.JPG

Kuukausittain vaihtuvia näytte-    Aholan talomuseo
lyitä kirjaston Talligalleriassa

 
 
 
 
 

 

 

Kulttuuriasioissa ota yhteyttä:

Keiteleen kunnankirjasto
Koulutie 1, PL 6, 72601 KEITELE
Email:keitele.kirjasto@keitele.fi
www.keitele.fi/kirjasto
Puh.: Asiakaspalvelu (017) 273 1303 tai 040 705 9771
Kirjastonjohtaja p. 040 764 9904

 

Palveluiden hankinta

Jos haluat tarjota palveluasi kulttuuritoimen ostettavaksi, käytä sivun yläreunasta Liitteistä löytyvää lomaketta. Lomakkeen voit palauttaa joko sähköisesti tai postitse.

 

HANKKEET

 

Tulossa:

Toukokuussa 2015 Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 12 000 € rahoituksen Taiteesta tuotteeksi –hankkeelle. Iisalmen kaupungin hallinnoimassa, kaikkien Ylä-Savon kuntien kulttuuritoimien yhteisessä Taiteesta tuotteeksi - hankkeessa kehitetään kulttuurialan palvelutuottajien, erityisesti ammattitaiteilijoiden, tuotteistamis-, markkinointi- ja asiakaspalveluosaamista. Erityisesti hanke pyrkii palvelemaan kuvataiteilijoita, muusikoita ja käsityöläisiä. Hanke toteutetaan syksystä 2015 alkaen.


Yhteistyötä teatterista -Ylä-Savon teatterialan kehittämishanke 10.8.2015–10.03.2016

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi keväällä 2015 rahoitusta Yhteistyötä teatterista -hankkeelle 30 000 €. Hankkeen tarkoituksena on auttaa Ylä-Savon alueen teattereita tuotteistamaan kulttuuripalveluja ja kehittämään asiakaslähtöisiä palveluja. Tavoitteena on myös kehittää teattereiden sisäistä yhteistyötä sekä yhteistyötä muiden alojen kanssa. Hanke jatkaa Työtä teatterista -hankkeessa aloitettua yhteistyöverkoston kehittämistä. Hankkeen kohderyhmänä ovat alueella toimivat teatterit, edunsaajina ovat erityisesti kuntakeskusten ulkopuolella asuvat ja nuoret kuntalaiset.

Hankkeen kautta teattereille on muun muassa tarjolla ilmaista neuvontaa rahoitushakuun, tuotteistamiseen ja palvelujen tarjoamiseen liittyvissä asioissa. Tietoa löytyy jo nyt osoitteessa: http://www.iisalmi.fi/Suomeksi/Palvelut/Kulttuuripalvelut/Kulttuuritoimi/Hankkeet/Yhteistyota-teatterista.

Koska kyseessä on vain seitsemän kuukauden mittainen hanke, kaikkien hankkeesta kiinnostuneiden, Ylä-Savon alueella toimivien teattereiden kannattaa ottaa yhteyttä hankkeen työntekijään mahdollisimman pian.

projektityöntekijä (Yhteistyötä teatterista)

Salla-Mari Koistinen
salla-mari.koistinen@iisalmi.fi

puh. 040 631 0059

 

Ylä-Savon museot -hanke

Ylä-Savon paikallismuseoiden kehittämishankkeen rahoittajina toimivat Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto sekä Museovirasto (avustukset museoiden innovatiivisiin hankkeisiin). Hanke alkoi 1.6.2014 ja päättyi vuoden 2015 lopussa. Hankkeen tavoitteena on kehittää Ylä-Savon paikallismuseoiden toimintaa painottaen kokoelmahallintaa sekä museopedagogiikka. Hankkeen aikana laaditaan Ylä-Savon paikallismuseoiden yhteinen kokoelmapoliittinen ohjelma sekä tuotetaan museopedagogista aineistoa museoiden käyttöön. Hanketta hallinnoi Halosten museosäätiö ja hankkeessa työskentelee Ylä-Savon museoamanuenssi FM Anu Alapartanen.

 

Hyvinvointia ja elinvoimaa ikäihmisille Ylä-Savon aluetaiteilija-hanke

Hyvinvointia ja elinvoimaa ikäihmisille – Ylä-Savon aluetaiteilija-hankkeen pyrkimyksenä on ehkäistä syrjäytymistä, selvittää palvelujen tarvetta, etsiä uusia toimintamalleja ja yhteistyötahoja. Aluetaiteilija tuottaa konkreettista tekemistä ikäihmisille kylillä, hoitolaitoksissa ja palveluasumisessa. Aluetaiteilijan työssä on aloittanut Leena Mulari.

Aluetaiteilija-hankkeen esittelyvideo

 

YLÄSAVON KUNTIEN YHTEINEN KULTTUURITOIMINNAN KEHITTÄMISHANKE 8.4.2013-28.2.2014

Tehhään yhessä -hankkeet ovat päättyneet. Hankkeiden tuloksia pääsee tutkimaan klikkaamalla otsikkoa. Hankkeissa ovat olleet mukana kaikki Ylä-Savon kunnat ja kunkin kunnan kulttuurivastaava toimi osaltaan hankkeen taustatukena ja koordinoijana. Lisäksi hankkeissa työskenteli kuntien yhteinen kulttuurikoordinaattori Ann-Mari Karvinen, joka toteutti yhdessä kuntien, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa hankkeiden toimenpiteitä.

Uusi Ylä-Savon kulttuuristrategia löytyy sivun ylälaidasta.

 

TYÖTÄ TEATTERISTA

-hanke on päättynyt 30.4.2014. Hankkeen tuloksia voi tarkastella klikkaamalla otsikkoa.

  

 

RAHOITUSLÄHTEITÄ ERITYISESTI KULTTUURITOIMINTAANYhdistyksen perustoimintaan, työllistämiseen ja erilaisiin projekteihin on tarjolla monenlaisia rahoitusmahdollisuuksia. Näiden seuraamiseen kannattaa valita yhdistyksestä vastuuhenkilö tai työpari ja tarkastella rahoitusmahdollisuuksia yhdistyksen toiminnan suunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi syyskokouksessa seuraavan vuoden toimintasuunnitelmaa tehtäessä on syytä käydä läpi myös suunniteltuun toimintaan haettava rahoitus. Rahoituksen hakeminen on pitkäjänteinen prosessi. Hakemuksen lähettämisestä rahoituspäätöksen saamiseen voi mennä puolisen vuotta. Ole siis ajoissa hereillä.

 

 

Kulttuuripalveluiden myynti

 

Oman kulttuuripalvelun kehittäminen myytäväksi tuotteeksi kannattaa. Esim. hyvän tarjouksen tekemistä voit harjoitella tämän oppaan kautta: (työtä teatterista verkkojulkaisu, liitteenä)

Ylä-Savon alueen kunnat ostavat ajoittain pienimuotoisia kulttuuripalveluita, esim. esiintymisiä tapahtumiin tai kulttuuriohjelmaa kouluille, päiväkodeille tai vanhuksille. Kaikkien yläsavolaisten kuntien sivuilla on tarjouslomake, jolla voit tarjota omaa palveluasi kuntien ostettavaksi. Lomakkeet löytyvät täältä:

IISALMI http://www.iisalmi.fi/Suomeksi/Palvelut/Kulttuuripalvelut/Kulttuuritoimi

KEITELE http://www.keitele.fi/Suomeksi/Palvelut/Kulttuuri-ja-museo

KIURUVESI http://www.kiuruvesi.fi/Suomeksi/Palvelut/Kulttuuritoimi/Yhdistystoiminta

LAPINLAHTI http://www.lapinlahti.fi/fi/Kulttuurin-harrastajat

PIELAVESI http://www.pielavesi.fi/Suomeksi/Palvelut/Sivistyspalvelut/Kulttuuri-ja-museo

SONKAJÄRVI http://www.sonkajarvi.fi/Suomeksi/Palvelut/Kulttuuri

 

Jos olet esiintyvien alojen ammattitaiteilija, saatat löytää uusia asiakkuuksia esim. tälle sivustolle rekisteröitymällä:

http://esitystori.fi/ohjeet.php

Muillakin taiteen aloilla on myös taiteilijapankkeja, joiden kautta teosten tilaajat löytävät tarvitsemansa taiteilijan helpommin. Muutamia esimerkkejä:

http://www.amusa.fi/fin/kulttuurin_tekijat/?search

http://penttilanrantataide.fi/taiteilijat/

http://www.tampere.fi/vuores/taideyhteistyo.html

http://www3.jkl.fi/kulttuuri/aitta/taiteilijapankki/

http://www.pakka.fi/

 

 

Yhteisörahoitus:

Uusi rahoituksen keräämisen tapa esimerkiksi kulttuuriprojekteihin on yhteisörahoitus. Siitä lisätietoja esim. täältä: http://mesenaatti.me/
  

Avustukset
Kuntien kulttuuriavustukset: Kuntien omat kulttuuriavustukset ovat mittakaavaltaan melko maltillisia muiden rahoituslähteiden mahdollisuuksiin verrattuna. Tietoa oman kunnan kulttuuriavustuksista löytyy yleensä kunnan kulttuuritoimen sivuilta. Hakuajoista tiedotetaan yleensä paikallisessa lehdessä kunnan omien sivujen lisäksi.

Keiteleen kunnan avustuksista löytyy tietoa täältä.

 

Muut kulttuuriavustukset: Kannattaa seurata oman alan / toiminnan kannalta kiinnostavia rahoituksia. Erityisen hyvin tehty vinkkausviesti pohjoissavolaisille kulttuurin tekijöille on tässä: http://www.luovasavo.info/