Kouluruokailu

IMG_0560.JPG

Kouluaterialla tarjotaan lämmin pääruoka lisukkeineen koulupäivänä. Ateria on monipuolinen ja ravitsemussuositusten mukainen. Ruokailutilanteessa oppilasryhmää valvoo aina opettaja. Ruokailuhetken rauhallisuuteen ja viihtyisyyteen on kiinnitetty huomiota esim. porrastamalla ruokailuvuoroja ja varaamalla ruokailuun riittävästi aikaa.

Erilaiset teemapäivät voivat näkyä myös aterioissa. Malliannos on näytillä syyskuussa sekä tammikuun ajan jakelulinjastossa (ei korona-aikana). Malliannos ohjaa oppilasta kokoamaan ravitsemussuositusten mukaisen ruoka-annoksen itselleen.

Erityisruokavaliot

Kouluruokailussa noudatetaan valtakunnallista allergiaohjelmaa.
Huoltaja voi tehdä Wilmassa ilmoituksen oppilaan erityisruokavaliosta. Erityisruokavaliot järjestetään lääkärin- tai terveydenhoitajan todistuksen mukaan. Huoltajan tehtävä on huolehtia todistus vastuuopettajalle. Kasvisruokavaliosta neuvotellaan ensin kouluterveydenhoitajan kanssa ja toimitetaan sieltä saatu lomake vastuuopettajalle. Vakaumukseen perustuvasta ruokavaliosta huoltajan ilmoitus on riittävä. Pitemmät poissaolot on hyvä ilmoittaa ruokapalveluun.

Välipalat

Välipala tarjotaan klo 13. Maksuttoman välipalan saavat ne oppilaat, joiden koulupäivä jatkuu klo 13 jälkeen. EU tukee kouluhedelmä-välipalaa muutamalla sentillä.
Iltapäivätoiminnassa on välipala klo 13.15 alkaen.

Palaute

Palautteesi on tärkeä, koska se auttaa meitä kehittämään toimintaamme. Palautetta voi antaa myös nettilomakkeella.

Yhteystiedot
Keittiö koulun linjasto.jpg