Sirkka Ikäläisen testamenttihanke

(Päivitetty 15.2.2021) 

Keiteleen kunnassa Sirkka Ikäläisen testamenttihanke tukee ikäihmisten kotona asumista, osallisuutta ja toimintakykyä. Toiminnot ja etuudet koskevat yli 75-vuotiaita keiteleläisiä. Hanketta toteutetaan yhteistyössä paikallisten palveluntuottajien ja kolmannen sektorin kanssa. 

Tarkemmat tiedot hankkeen sisällöstä löydät palvelupaketista.

IMG-20200720-WA0007.jpg

Testamenttihankkeen etuuksia ovat:

  • vuotuinen avustussumma (120 e) kotitöihin (myös esim. lumityöt sisältyvät tähän)

  • jalkahoitopalveluetu (20 e alennusta kolme kertaa vuodessa)

  • ulkoiluapua (kysy lisää puh. 040 147 5911 / fysioterapeutti)

  • veloituksetta kävelysauvat, kenkien liukuesteet, liukuestesukat, lonkkasuojat ja jumppakuminauhoja.

  • kirjaston kotiinkuljetuspalvelu  

  • kansalaisopiston kurssin tuki 20 € lukuvuodessa

  • kotihoidon fysioterapeutin ilmainen ennaltaehkäisevä kotikäynti. Käynnillä käydään läpi mm. testamentin etuuksia ja kunnan palveluita sekä saat ohjausta toimintakyvyn ylläpitämiseen. Pyydä käyntiä puh. 040 147 5911. 

  • omaishoidettaville mahdollisuus maksuttomaan kuntoutukseen resurssien mukaan

  • liikenne: 10e hintaan bussikuljetuksia Kuopioon! Nämä ovat omatoimisia matkoja. (Korona-aikaan bussikuljetuksia ei ole) Voit toivoa mieluista ajankohtaa kyydin järjestykselle. Kyytejä on n. 2-4 kertaa vuodessa. Kutsutaksiliikennetä on pyritty kehittämään hankkeen myötä syrjäkyliltä kirkonkylälle kulkemisen helpottamiseksi. 

  • lisäksi kaatumisten ehkäisyksi kotiin voidaan asentaa mm. jarruteippiä  ja villasukkiin tehdään SockStop-aineella jarrupohjia.

 

20200302_121738.jpg

Tule mukaan toimintaan! Myös innokkaat vapaaehtoistoimijat ovat tervetulleita auttamaan tapahtumien toteuttamisessa. Keiteleen eläkeläisyhdistykset ovat mukana esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä. 

Testamenttihankkeen piiriin kuuluville lähetetään ajoittain tietoa tapahtumista ja etuuksista kirjeitse. Säännöllisistä toiminnoista pyritään informoimaan ahkerasti.

Testamenttihanketoimintaa kehitetään jatkuvasti. Mikäli sinulla on ideoita tai kysyttävää, otathan rohkeasti yhteyttä hankkeen palvelusihteeriin tai kotihoidon fysioterapeuttiin!

Voit seurata testamenttihankkeen toimintoja myös kunnan Facebookin ja Instagram-tilin (@keiteleenkunta) kautta!

HUOM! Koronaepidemia on muuttanut viriketoiminnan sekä ulkoiluavun järjestelyjä! Seuraa kunnan tiedotusta ja kysy tarvittaessa lisää hankkeen työntekijöiltä. 

Kuvagalleria
Yhteystiedot

Anne Tenhunen

palvelusihteeri

Juha Heiskanen

fysioterapeutti