Voimaa vanhuuteen

Keiteleen kunta oli Voimaa vanhuuteen -hankkeen kärkikuntana vuoteen 2018 saakka. Tämän hankkeen tarkoituksena on lisätä toimintakykyisiä vuosia, vahvistaa toimintakykyä ja terveyttä liikunnan avulla. Tässä ohjeita kotijumppaan ja kaatumisen ehkäisyyn ikäinstituutin ja UKK-instituutin tuottamana: kävely kevyemmäksi ja liikuntaohje !

Keiteleellä käytössä olevat Voimaa vanhuuteen -hyvät käytännöt:

  • Keskiviikkokävely klo 10 apteekin edestä joka keskiviikko. Lenkin päätteeksi apteekki tarjoaa vitamiinijuomat lenkkeilijöille.
  • Penkkilenkki, pituutta lenkillä yhteen suuntaan 285 metriä. Penkit ovat 25-110 metrin välein Ruustinna/Pehtoorin sekä vanhustentalojen välisellä hiekkatiellä sekä linja-autoaseman edustalla. Tarkoitus lenkissä on, että huonokuntoisemmallekin liikkujalle levähdyspaikkoja on tarpeeksi usein ja seuraava penkin sijainti on lenkkeilijällä selkeästi tiedossa.

    Penkkilenkki kuva.JPG

 

  • "Ulkoiluystäviä" on koulutettu 2019 keväällä 10 kappalettaOta yhteyttä, jos ulkoiluystävänä toimiminen kiinnostaa tai jos tarvitset ulkoiluystävää. Ulkoiluystävät ovat niitä ihmisiä varten, jotka tarvitsevat tukea tai turvaa ulkoilun onnistumiseksi. Ulkoiluystävätoiminta on maksutonta vapaaehtoistoimintaa.
  • Voimaa vanhuuteen- työhön liittyen on järjestetty erilaisia hyvinvointitapahtumia. Esimerkiksi senioreiden syysolympialaiset ja hyvinvointiaamut ovat osittain VV-työtä. 
  •  Hankkeen pyrkimyksenä on myös osallistaa järjestöjä ja vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Mikäli innostuit, otathan yhteyttä!

 

Keiteleen Voimaa vanhuuteen liikuttajaryhmä: liikunnanohjaaja ja kotihoidon fysioterapeutti.

Tutustu Voimaa vanhuuteen -nettisivuihin: www.voimaavanhuuteen.fi

Huom! Heti keskustan tuntumassa sijaitseva "Ystävyydenpuisto" on loistava ulkoliikuntapaikka! Sieltä löydät ulkoliikuntavälineitä ja -laitteita. Ohjeita paikan hyödyntämiseen voit kysyä esimerkiksi kotihoidon fysioterapeutilta puh. 040 147 5911.