Lapsiperheiden palvelut

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen ja virikkeitä tarjoavaan kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun ja huolenpitoon.

Apua lapsiperheille yhden luukun periaatteella

SavoGrown kunnat haluavat tukea lapsiperheitään Perhekeskuksistaan matalalla kynnyksellä. Jos arki tuntuu liian kuormittavalta tai vastaan tulee haasteita, joita olisi hyvä pohtia ammattilaisen kanssa, soitathan lapsiperheiden neuvonta- ja ohjaus numeroon. Lapsiperheiden neuvonta ja ohjaus on auki arkisin klo 8.00–15.00. Numeroon vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset – keskustelut ovat luottamuksellisia. Voit myös jättää viikonloppuna viestin vastaajaan, sinulle soitetaan takaisin arkipäivän koittaessa.

Lapsiperheiden neuvonta- ja ohjaus arkisin klo 8–15.00 numerosta 040 1952836.

Matalankynnyksen tukea lapsiperheille tarjoaa Savogrow:n alueen kuntien yhteinen perheiden sähköinen asiointikanava https://sites.google.com/view/perheidenasiointikanava/etusivu

Klikkaa logoa ja siirry sivulle 

SG perheiden sähköinen asiointikanava.jpg

Yhteydenotto sosiaalihuoltoon tuen tarpeen arvioimiseksi - haetaan yhdessä apua

Ilmoitusvelvollinen henkilö voi olla yhteydessä lapsen asuinkunnan sosiaalitoimeen yhdessä hänen vanhempansa kanssa. Yhteydenotto tehdään huoltajavanhemman kanssa. Jos toinen vanhemmista ei ole lapsen huoltaja, ei hänelle voida luovuttaa salassa pidettävää tietoa, joka koskee lasta tai toista vanhempaa.

Vanhemmuussuunnitelma tueksi ja apuvälineeksi eron jälkeiseen vanhemmuuteen

Vanhemmuussuunnittelma-video

Vanhemmuussuunnitelma

Yhteystiedot

Lapsiperheiden neuvonta- ja ohjaus, arkisin klo 8-15

Numeroon vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset ja keskustelut ovat luottamuksellisia. Voit myös jättää viikonloppuna viestin vastaajaan, sinulle soitetaan takaisin seuraavana arkipäivänä.

Kaisa Marila

sosiaaliohjaaja, lapsiperheiden palvelut ja lastensuojelu