Lapsiperheiden palvelut

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen ja virikkeitä tarjoavaan kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun ja huolenpitoon.

Apua lapsiperheille yhden luukun periaatteella

SavoGrown kunnat haluavat tukea lapsiperheitään Perhekeskuksistaan matalalla kynnyksellä. Jos arki tuntuu liian kuormittavalta tai vastaan tulee haasteita, joita olisi hyvä pohtia ammattilaisen kanssa, soitathan lapsiperheiden neuvonta- ja ohjaus numeroon. Lapsiperheiden neuvonta ja ohjaus on auki arkisin klo 8.00–15.00. Numeroon vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset – keskustelut ovat luottamuksellisia. Voit myös jättää viikonloppuna viestin vastaajaan, sinulle soitetaan takaisin arkipäivän koittaessa.

Lapsiperheiden neuvonta- ja ohjaus arkisin klo 8–15.00 numerosta 040 1952836.

Lapsiperheille on tarjolla myös Yhdessä aika.

Yhdessä aika on matalan kynnyksen palvelua perheille. Yhdessä ajalle voidaan kutsua koolle perheen elämäntilanteen kannalta sopivat ammattilaiset. Perheen kanssa työskentelevä lähityöntekijä ja koolle kutsutut tahot keskustelevat ja miettivät ratkaisuja yhdessä perheen kanssa. Tällainen Yhdessä aika on kalenteroitu jo valmiiksi Keiteleen sisote-toimijoille joka kuun viimeinen tiistai kello 14-15. Yhdessä ajan voi kutsua koolle esimerkiksi lapsiperheiden neuvonta- ja ohjauspalvelun perheneuvoja.

yhdessä aika.png

 

Matalankynnyksen tukea lapsiperheille tarjoaa myös Savogrow:n alueen kuntien yhteinen perheiden sähköinen asiointikanava https://sites.google.com/view/perheidenasiointikanava/etusivu

 

Yhteydenotto sosiaalihuoltoon tuen tarpeen arvioimiseksi - haetaan yhdessä apua

Ilmoitusvelvollinen henkilö voi olla yhteydessä lapsen asuinkunnan sosiaalitoimeen yhdessä hänen vanhempansa kanssa. Yhteydenotto tehdään huoltajavanhemman kanssa. Jos toinen vanhemmista ei ole lapsen huoltaja, ei hänelle voida luovuttaa salassa pidettävää tietoa, joka koskee lasta tai toista vanhempaa.

Vanhemmuussuunnitelma tueksi ja apuvälineeksi eron jälkeiseen vanhemmuuteen

Vanhemmuussuunnittelma-video

Vanhemmuussuunnitelma

Yhteystiedot

Pohjois-Savon hyvinvointialue puhelinvaihde

Lapsiperheiden neuvonta- ja ohjaus, arkisin klo 8-15

Numeroon vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset ja keskustelut ovat luottamuksellisia. Voit myös jättää viikonloppuna viestin vastaajaan, sinulle soitetaan takaisin seuraavana arkipäivänä.

Kaisa Marila

sosiaaliohjaaja, lapsiperheiden palvelut ja lastensuojelu