Sosiaalinen tuki ja toimeentulo

Sosiaalityöntekijä/sosiaaliohjaaja antavat neuvoja ja ohjausta sosiaaliturvaetuuksista ja sosiaalipalveluista. Apu voi olla auttamista toimeentulohakemusten tekemisessä, asunnon hakemisessa, asunnottomuudessa, (esim. vuokravelat) ohjausta ja neuvontaa taloudellisissa vaikeuksissa (esim. velka-asioissa).

Keskusteluapua ja ohjausta annetaan myös päihde- ja mielenterveysongelmissa sekä erilaisissa kriisitilanteissa (avioero, häätö, läheisen kuolema) keskusteluapua. Toimeentuloa pyritään turvaamaan myös selvittelemällä työllistymisen esteitä, työ- ja koulutuspaikkoja sekä tukemalla työhön, työkokeiluun tai kuntouttavaan työtoimintaan osallistumisessa yhteistyössä Kelan ja Te-toimiston kanssa.

Sosiaalitoimen asiakasohjaus ilman ajanvarausta torstaisin klo 9-11 (Kunnanvirasto, Laituritie 1). Asiointi ilman ajanvarausta on tarkoitettu lähinnä niille asiakkaille, jotka eivät pysty olemaan yhteydessä tai varaamaan vastaanottoaikaa puhelimitse tai jotka tarvitsevat ohjausta tarpeenmukaisiin palveluihin hakeutumisessa.

tie.jpg

Yhteystiedot

Jutta Hiltunen

sosiaaliohjaaja, työikäisten palvelut lastenvalvoja

Pohjois-Savon hyvinvointialue puhelinvaihde