Sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystyksen tehtävänä on vastata sosiaalipalveluiden tarpeisiin äkillisissä sosiaalihuollon hätätilanteissa, joita ei voida virka-ajalla hoitaa tai siirtää seuraavaan arkipäivään. Tällaisia äkillisiä hätä- tai kriisitilanteita ovat esimerkiksi perheväkivaltatilanteet, lasten, vanhusten ja muiden hoitoa ja turvaa tarvitsevien heitteillejätöt, nuorten päihde- ja rikostilanteet, joihin poliisi on joutunut puuttumaan.

Pohjois-Savon sosiaalipäivystys palvelee sosiaalipäivystyksellisissä asioissa seuraavien kuntien asukkaita ja alueella oleskelevia 1.1.2020 lukien: Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto ja Vieremä.

Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksessä työskennellään 24/7, ja toiminnalla turvataan kiireellinen ja välttämätön apu kaikille väestöryhmille sosiaalisissa kriisi- ja hätätilanteissa.

Sosiaalinen hätätilanne vaatii nopeita toimenpiteitä, eikä asiassa voida odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli ilman vakavia seurauksia. Sosiaalipäivystyksessä sosiaalialan ammattilainen päivystää sosiaalihuoltolain mukaisesti, ja toiminta perustuu viranomaisyhteistyöhön.

Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksen 24/7 suora päivystysnumero asiakkaille on 044 718 3930 (ei tekstiviestejä). Ollessamme kiireellisellä työtehtävällä, emme voi ottaa vastaan asiakaspuheluita.

Kiireellistä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112. 


Psykososiaalisen tuen ryhmä päivystää

Psykososiaalisen tuen päivystys arkisin klo 8-15 p. 044 717 1998.

Keiteleellä, Pielavedellä, Tervossa ja Vesannolla toimiva ryhmä, joka antaa apua ja tukea kriisin tai onnettomuuden kohdatessa.

Psykososiaalisen tuen ryhmän edustaja ottaa sinuun yhteyttä, mikäli annat luvan toimittaa yhteystietosi hänelle, mutta voit myös itse olla yhteydessä päivystysnumeroon arkisin klo 8-15.