Yhdistyksenne netissä, ehdotuksia toimintamalleiksi
Sähköposti / Sähköinen arkisto

Yhdistyksellä on hyvä olla osoite muodossa yhdistyksennimi@gmail.com (gmail tai jokin muu laadukas, ilmainen sähköpostipalvelu). Tämä osoite muodostaa ajan mittaan yhdistyksen sähköisen arkiston kirjeenvaihdon, päätösasiakirjojen, valokuvien, hakemusasiakirjojen ym. suhteen. Osoitteella voi yhdistyksessä olla käyttöoikeus esim. koko hallituksella tai muutamalla vastuuhenkilöllä. On tärkeää ettei työ jää vain yhden henkilön vastuulle. Samoin tämän kaltaisella osoitteella vältetään yksittäisten henkilöiden yhteystietojen käyttö julkisina osoitteina.

Tiedot ajan tasalle rekistereihin

http://yhdistystieto.fi/
Tällä sivustolla yhdistys voi tiedottaa toiminnastaan, sekä ohjata toiminnasta kiinnostuneet ottamaan yhteyttä. Rekisteristä voi nähdä myös yhdistyksen perustiedot. Monien kuntien sivuilla on hakemisto kunnan alueella toimivista yhdistyksistä juuri tämän rekisterin kautta. Muista myös pitää yhdistyksen viralliset tiedot ajan tasalla täällä: https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri.html
 

Nettisivujen sijaan esimerkiksi julkinen facebook sivu

Yhdistyksellä voi maksullisten nettisivujen sijaan olla yhdistyksen julkinen facebook -sivu. Jokaisella yhdistyksellä on oma tapansa toimia ja omaa ilmettään voi välittää tällä alustalla hyvin joustavasti yhdistyksen omien linjausten mukaan.
 

Perustarkistus

Aika ajoin on hyvä kirjoittaa yhdistyksesi nimi hakukoneeseen ja katsoa miten ajantasaisia tuloksia haku antaa. Ovatko tapahtumien ja yhteyshenkilöiden tiedot ajan tasalla ja löytääkö toiminnastanne kiinnostunut yhdistyksenne netistä? Jollei, edellä ehdotetut maksuttomat mallit voivat olla hyvä askel eteenpäin.