Vinkkejä yhdistystoimintaan

Laaja sivusto yhdistystoiminnan kehittämiseen - Pohjois-Savon järjestötietopalvelu (www.pohjoissavolaiset.fi).

Tutustu myös Pohjois-Savon Kylät ry (pohjois-savonkylat.fi)

Ohjeita tiedottamiseen: https://www.kotiseutuliitto.fi/tietopankki/jarjestoosaamisen-tietopankki/tapahtuman-jarjestaminen

Yhdistysten tapahtumat voit ilmoittaa Keiteleen kunnan kotisivujen Tapahtumakalenteriin täyttämällä sivulla oleva tapahtumalomake. Ilmoitetuista tapahtumista viestitetään kunnan puolesta tapahtumapalstoille (SS, IS, Pie-Kei, Radio-Savo, ei kuitenkaan paikallislehden järjestöpalstalle).

Muutoin tapahtumista ja tilaisuuksista voi yläsavolaiselle yleisölle ilmoitella maksuttomasti ainakin seuraavien kanavien kautta:

https://www.iisalmi.fi/Suomeksi/Ajankohtaista/Tapahtumat

http://www.kiuruvesi.fi/Suomeksi/Ajankohtaista/Tapahtumat/Kalenteri

http://www.pielavesi.fi/Suomeksi/Tapahtumat

http://www.sonkajarvi.fi/Suomeksi/Ajankohtaista/Tapahtumakalenteri

http://www.vierema.fi/fi/Tapahtumat

http://savonsanomat.menoinfo.fi/content/tapahtumasta-ilmoittaminen

http://www.iisalmensanomat.fi/osallistu/

 

Muistathan myös tapahtuman vastuullisena järjestäjänä turvallisuuteen, lupiin ja lakisääteisiin korvauksiin liittyvät määräykset sekä viranomaisviestinnän. 

Huomioi riskit, varmista että yhdistyksen vakuutukset ovat kunnossa: vastuuvakuutus hallitukselle ja erityisesti puheenjohtajalle, talkoolaisvakuutus jos talkoita järjestetään sekä yleisövakuutus jos järjestetään tapahtumia.

Teosto on musiikintekijöiden järjestö. Teosto kerää ja tilittää musiikintekijöille ja kustantajille korvaukset heidän musiikkinsa käytöstä. Kun käytät musiikkia omassa toiminnassasi, tarvitset siihen luvan musiikin alkuperäisiltä tekijöiltä.

Gramex on muusikoiden ja musiikkituottajien tekijänoikeusjärjestö. Sieltä voi ostaa sopimuksia äänitemusiikin käyttöön, tallentamiseen ja julkiseen esittämiseen.

Kopiosto on esittävien taiteilijoiden, tekijöiden ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö.