Koronapandemian vaikutukset ja valtioneuvoston linjaukset Keiteleen kunnan toimintaan

Tähän listaan on kerätty koronapandemian vaikutukset Keiteleen kunnan eri palveluihin.


Sivua päivitetty 1.9. kello 9.40

Maailmanlaajuisen koronatilanteen vuoksi suosittelemme kuntalaisille edelleen, että asiat pyritään ensisijaisesti hoitamaan puhelimitse, sähköpostitse tai viestein (chat ja / tai etäyhteyden avulla. Sovi tapaamisesta ennakkoon. Suorat numerot palvelevat.

Kunnan vaihde toimii infonumerona arkisin klo 9-15 p. 017 273 100. https://www.keitele.fi/yhteystiedot

Vältämmme edelleen kättelyjä ja toivomme noudattettavan hyvää käsihygieniaa. Ethän tule kipeänä kunnan toimitiloihin ja kokouksiin. 

 

Asiointiliikenne

Asiointiliikenne toimii normaalisti. Tiedustelut AJP-Cargo Oy, p. 040 585 8556. Kutsutaksiliikennereitit

Asuntopalvelut

Asuntopalvelussa asiointi ja tiedustelut puhelimitse, viestein ja sähköpostitse. Sovithan tapaamisen ennakkoon. Ota yhteyttä anne.tenhunen@keitele.fi, p. 040 149 0717.

Eläinlääkintä 

Kunnaneläinlääkärit jatkavat toimintaansa toistaiseksi ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueella, johon kuuluvat Tervo, Suonenjoki, Rautalampi, Vesanto, Pielavesi ja Keitele. Kiireettömien potilaiden hoito minimoidaan epidemia-aikana omistajien terveyden turvaamiseksi ja henkilökunnan turvaamiseksi tartunnoilta.

Huom! Akuutin eläinlääkäri resurssipulan takia osa päivystyksistä tullaan hoitamaan niin, että yksi eläinlääkäri päivystää koko yhteistoimialueella (Sisä-Savo, Keitele ja Pielavesi). Tämä saattaa luonnollisesti viivyttää eläinlääkärin paikalle pääsyä ja pieneläinten omistajille pidempää kuljetusmatkaa vastaanotolle.

Tiedote kunnaneläinlääkäreiltä 16.3.2020 (https://www.tervo.fi/elainlaakinta)

Esi- ja perusopetus

Ohjaavat periaatteet opetuksen järjestämisessä Nilakan yhtenäiskoulussa: Pyrimme mahdollisimman normaaliin lähiopetukseen huomioiden turvallisuus. Jos tartuntatapauksia alkaa ilmetä tai terveysviranomainen ennustaa riskin nousevan, otetaan lisää varotoimia asteittain käyttöön aina tarvittaessa etäopetusjärjestelyihin saakka. Tilanteesta ja järjestelyistä tiedotetaan koteja Wilman kautta.

Jätehuolto

Ohjeita koronan huomioimiseen jätehuollossa löydät Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n nettisivuilta osoitteessa: https://www.ylasavonjatehuolto.fi/uutiset/koronan-huomiointi-jatehuollossa.html

Kirjasto, omatoimikirjasto ja Talligalleria

Kirjastossa omatoimikirjasto  on avoinna ma-pe klo 7-20, viikonloppuisin suljettu. Asiakaspalveluajat ovat ma ja ke klo 12-19 ja ti, to ja pe klo 9-15. 
Talligalleria avoinna heinäkuusta alkaen asiakaspalveluaikoina.  
Älä tule kirjastoon, jos sinulla on hengitysoireita tai olet muuten kuumeinen, flunssainen tai kipeä.

Kunnanvirasto

Kunnanvirasto on avoinna normaalein aukioloajoin: ma klo 9-15.30, ti-pe klo 9-15 Vältämme edelleen kättelyä koronatilanteen takia. Ethän tule käymään flunssaisena / kuumeisena / kipeänä kunnanvirastolla! Sovi tapaamisesta ennakkoon. Henkilöstön suorat numerot palvelevat.

Kunnan kokoustilat

Kunnan kokoustilat (Kunnantoimisto, Metsätalo ja Lääkäritalo) avataan ulkopuolisten käyttöön 1.6. alkaen. Pyydämme kokouksia ja tilaisuuksia järjestettäessä huomioimaan Avin antamat ohjeistukset yleisötapahtumien järjestämiseen liittyen. 

Liikunta-alueet

Käytössä normaalisti tällä hetkellä. Huomioi annetut hygieniaohjeet. 

Maaseutupalvelut ja lomitus

Luoteis-Savon maaseutupalveluiden vt. maataloussihteeri on tavattavissa Keiteleellä pääsääntöisesti keskiviikkoisin tai erikseen sovittaessa. Ota yhteyttä hanna-maria.laukkanen@kiuruvesi.fi, p. 040 485 6678.

Lomitusjärjestelyissä soitot numeroon 044 748 8488, palvelemme arkisin klo 9.00-15.00. Sydän-Savon lomituspalvelun hallinto tekee etätyötä Maaninkatalon ollessa suljettuna.

Nuorisotilat

Syksyn aikana nuokkari on avoinna 2-3 iltaa viikossa tulevista 4.-luokkalaisista vanhempiin nuoriin. Tarkista vuorot ja kellonajat nuorisotyön some-kanavilta. Keiteleen nuokkari sijaitsee koulukeskuksella osoitteessa Koulutie 3-4. Ota yhteyttä Johanna.huuskonen@keitele.fi, 040 353 6870. Seuraa myös somessa!

Palveluasuminen

Pääsääntöisesti vierailut ympärivuorokautisen hoidon ja huolenpidon toimintayksiköissä ovat edelleen kiellettyjä. Läheisiä kannustetaan olemaan asiakkaaseen yhteydessä esimerkiksi puhelimella, etäyhteydellä, sähköpostilla tai kirjeellä. Kysy henkilöstöltä virtuaaliyhteyksiä.  Poikkeusolot ovat kestäneet jo pitkään, joten STM:n ohjeen mukaisesti toimintayksiköissä voidaan perustaa suojattuja tapaamispaikkoja, joissa yhteydenpito omaisten kanssa voidaan toteuttaa turvallisesti. Ne voivat olla esimerkiksi irrallisia moduuleja sisä- tai ulkotiloihin. Myös läheisten tapaamisia voidaan yhdistää ulkoiluun, kunhan riittävästä suojautumisesta (etäisyydet, suojaimet yms.) huolehditaan.

Palveluyhtiö Viisarit Oy

Päivystysnumerot ovat edelleen voimassa laitos- ja kiinteistöhuoltopalveluissa. Katso https://viisarit.fi/

Sovi tapaamisesta ennakkoon. 

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonnassa asiointi ja tiedustelut puhelimitse, viestein ja sähköpostitse. Sovithan tapaamisen ennakkoon. Ota yhteyttä teemu.kaitala@keitele.fi, p. 040 846 1100. 

Sosiaalipalvelut

Kunnan asukkaiden välttämätön toimeentulo ja huolenpito varmistetaan myös poikkeusoloissa. Hyvinvoinnin kannalta tarpeelliset avopalvelut turvataan. Ole yhteydessä ennakkoon tapaamisen sopimiseksi. 

Sosiaalitoimisto

Sosiaalitoimiston henkilöstö hoitaa tehtäviään pääosin etätyönä, asiointiajat vain ajanvarauksella. Kun tarvitset sosiaalitoimen palveluja, ota yhteyttä: sosiaalityöntekijä Auli Karhunen p. 040 5235 821, sosiaaliohjaaja Hanna-Kaisa Harjula p. 040 7241975, sosiaalitoimen palvelusihteeri Päivi Rytkönen p. 0400 677 331, perusturvajohtaja Pirjo Rautio, p. 0400 546 070.

Kotihoito

Kotihoidon palvelut ovat toiminnassa keskittyen välttämättömiin käynteihin. Ota yhteyttä palveluvastaava Susanna Suomela p. 050 535 0020. 

Perheneuvola

Perheneuvolapalvelut toimivat etänä puhelimitse sekä videoneuvotteluin. Samoin Coronaria Tietotaidon palvelut perheneuvolaan päin ovat etäpalveluina. Kuntoutuspalvelut ovat osin keskeytyneet koronavirusepidemian vuoksi. 1.6.2020 alkaen kasvokkainen kuntoutus voi jatkua kaikissa Kelan kuntoutuspalveluissa. Suomen hallitus on päättänyt koronaviruksesta johtuvien rajoitusten asteittaisesta purkamisesta. Hallituksen linjaukset vaikuttavat myös Kelan kuntoutuspalveluiden järjestämiseen. Kiireettömät asiakasajat siirretään tai hoidetaan etänä asiakkaiden kanssa järjestelyt yhdessä sopien. Ota yhteyttä sari.rytkonen@keitele.fi, 040 177 9124. 

Sosiaalipäivystys

Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksen 24/7 suora päivystysnumero asiakkaille on 044 718 3930 (ei tekstiviestejä). Ollessamme kiireellisellä työtehtävällä, emme voi ottaa vastaan asiakaspuheluita. Jos tarvitset kiireellistä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.

Terveyspalvelut

Terveyskeskuksen toiminta muuttuu koronaepidemian ajaksi. Kaikkea kiireetöntä toimintaa tarvittaessa vähennetään, siirretään myöhemmäksi tai hoidetaan vaihtoehtoisin menetelmin, esim. puhelimitse. Katso tarkemmat tiedot https://www.psshp.fi/web/kysteri/nilakka/keitele

Nilakan alueen terveyskeskuksen KORONA-NEUVONTAPUHELIN 017 171 031 palvelee ma-to 8-16 ja pe 8-15. Alueen asukkaiden toivotaan ottavan yhteyttä tähän numeroon kaikissa hengitystietulehduskysymyksissä, jottei akuuttivastaanottojen puhelinlinjat tukkeudu.

Vastaanottotoiminta Keiteleellä ma-to kello 08:00 – 16:00, perjantaisin kello 08:00 – 15:00. Ota yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse omahoitajan kautta 017 171 121 (etelä), 017 717 144 (pohjoinen), 017 171 130 (päivystystapaukset).

Hengitystieinfektiopotilaiden tulee kulkea terveysaseman ambulanssioven kautta. Odota ovella, soita ovikelloa tai puhelimella 017-171 130, jolloin hoitaja tulee ovelle vastaan. Korona-virusnäytteitä voidaan ottaa nyt Keiteleen terveysasemalla.

Vammais- ja erityispalvelut 

Kuntouttavaan työtoimintaan palataan asteittain 1.6. lähtien. Kuntouttavassa työtoiminnassa oleviin henkilöihin ollaan yhteydessä sosiaalitoimesta. Erityisryhmien päivätoiminta käynnistyy 1.6. alkaen. Iäkkäiden päivätoiminta ja ryhmäruokailut ovat edelleen kielletty toistaiseksi.  

KOTELO-toimipisteet ovat toistaiseksi suljettu. Kotelo-ohjaajat ovat kuitenkin tavoitettavissa ja neuvovat ja ohjaavat asiakkaita puhelimitse, viestein ja sähköpostitse. Ota yhteyttä jutta.hiltunen@keitele.fi, p. 044 282 5586.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksessa palataan normaaliin arkeen 18.5.2020 THL:n tai kulttuuri- ja opetusministeriön sivuilla ei erillistä ohjeistusta poikkeustilan päättymisen vaikutuksesta varhaiskasvatukseen. Näin ollen varhaiskasvatuksessa palataan normaaliin arkeen (huoltajat tervetulleita päiväkodin sisätiloihin, sairaan lapsen hoitoon tulemisesta käytetään aiemmin voimassa olleita käytäntöjä) Hyvää hygieniaa ylläpidämme jatkossakin totuttuun tapaan. (16.6.2020) 

Yhteispalvelupiste

KELA Kunnan yhteispalvelupiste palvelee mahdollisuuksien mukaan puhelinpalveluna p. 040 836 6879. Postitettavaksi jätettäviä lomakkeita voi jättää kunnanviraston edessä olevaan valkeaan postilaatikkoon, ja selvittää asiaa soittamalla. Lomakkeiden jakelu ym. muussa asiointia tarvitsevassa asiassa asiasta on sovittava puhelimitse. Kela ohjeistaa koronaviruksen takia asiakkaille asiointia palvelupisteen sijaan verkossa tai puhelimessa. https://kela.fi/korona

Ylijäämäruoan myyntiä jatketaan edelleen

Keiteleen kunnan ruokapalvelut myyvät tilanteen mukaan ylijäämäruokaa ResQClub -sovelluksen kautta. Voit ladata sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta.