Koronapandemian vaikutukset ja valtioneuvoston linjaukset Keiteleen kunnan toimintaan

Tähän listaan on kerätty koronapandemian vaikutukset Keiteleen kunnan eri palveluihin.

Listaa täydennetään ja päivitetään tilanteen muuttuessa. Päivitetty 22.6.2020 klo 10.45 

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti ja koronatilanteen johdosta siirrymme etätyöhön niiden henkilöiden osalta, joiden työtehtävät sen mahdollistavat. Pyydämme asioimaan puhelimitse, viestillä tai sähköpostilla. Suorat numerot toimivat

normaalisti. Katsohttps://www.keitele.fi/yhteystiedot

 

Asiointiapu - Neuvontanumero  ikääntyneille

Keiteleen kunta on avannut neuvontanumeron ikääntyneille (70 vuotta ja yli). Keiteleen kunnan neuvontanumeroon voi olla yhteydessä, jos tarvitsee apua esim. arjen kauppa- tai apteekkiasioihin, eikä ole ennestään kotihoidon asiakkaita. Neuvontaa annetaan arkisin klo 9 – 15 välisenä aikana numerosta 017 273 100.

  

Asiointiliikenne

toimii kesäaikataulujen mukaan. Tiedustelut AJP-Cargo Oy, p. 040 521 8648.

 

Kunnanvirasto

Kunnanvirasto avataan 1.6.2020. 

Aukioloajat normaalisti: ma klo 9-15.30, ti-pe klo 9-15

Vältämme edelleen kättelyä koronatilanteen takia. Ethän tule käymään flunssaisena / kuumeisena / kipeänä kunnanvirastolla! 

Henkilöstölle suositellaan edelleen etätyötä 1.6. jälkeen, mikäli työtehtävät sen mahdollistavat. Näin ollen suosittelemme kuntalaisille edelleen, että asiat pyritään ensisijaisesti hoitamaan puhelimitse, sähköpostitse tai viestein (chat ja / tai etäyhteyden avulla. Sovi tapaamisesta ennakkoon. Suorat numerot palvelevat.

Kunnan vaihde toimii infonumerona arkisin klo 9-15. p. 017 273 100. https://www.keitele.fi/yhteystiedot

Kunnanvirasto on suljettuna 6.7.-26.7.2020 kunnanhallituksen 13.1.2020 kokouksessa tekemän päätöksen mukaisesti. Asiakaspalvelun kannalta välttämättömät toiminnot ja päivystykset järjestetään myös sulkuaikana. 

 

Asuntopalvelut

Asuntopalvelussa asiointi ja tiedustelut puhelimitse, viestein ja sähköpostitse. Ota yhteyttä anne.tenhunen@keitele.fi, p. 040 149 0717.

 

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonnassa asiointi ja tiedustelut puhelimitse, viestein ja sähköpostitse. Ota yhteyttä teemu.kaitala@keitele.fi, p. 040 846 1100. 

 

Varhaiskasvatuksessa palataan normaaliin arkeen 18.5.2020 

THL:n tai kulttuuri- ja opetusministeriön sivuilla ei erillistä ohjeistusta poikkeustilan päättymisen vaikutuksesta varhaiskasvatukseen. Näin ollen varhaiskasvatuksessa palataan normaaliin arkeen (huoltajat tervetulleita päiväkodin sisätiloihin, sairaan lapsen hoitoon tulemisesta käytetään aiemmin voimassa olleita käytäntöjä) Hyvää hygieniaa ylläpidämme jatkossakin totuttuun tapaan. (16.6.2020)  

 

Terveyspalvelut

Terveyskeskuksen toiminta muuttuu koronaepidemian ajaksi. Kaikkea kiireetöntä toimintaa tarvittaessa vähennetään, siirretään myöhemmäksi tai hoidetaan vaihtoehtoisin menetelmin, esim. puhelimitse. Katso tarkemmat tiedot https://www.psshp.fi/web/kysteri/nilakka/keitele

 

Nilakan alueen terveyskeskuksen KORONA-NEUVONTAPUHELIN 017 171 031 palvelee ma-to 8-16 ja pe 8-15. Alueen asukkaiden toivotaan ottavan yhteyttä tähän numeroon kaikissa hengitystietulehduskysymyksissä, jottei akuuttivastaanottojen puhelinlinjat tukkeudu.

 

Vastaanottotoiminta Keiteleellä ma-to kello 08:00 – 16:00, perjantaisin kello 08:00 – 15:00. Ota yhteyttä ensisijaisesti puhelimitse omahoitajan kautta 017 171 121 (etelä), 017 717 144 (pohjoinen), 017 171 130 (päivystystapaukset).

 

Hengitystieinfektiopotilaiden tulee kulkea terveysaseman ambulanssioven kautta. Odota ovella, soita ovikelloa tai puhelimella 017-171 130, jolloin hoitaja tulee ovelle vastaan. Korona-virusnäytteitä voidaan ottaa nyt Keiteleen terveysasemalla.

 

Keiteleen terveysasema

 

Sosiaalipalvelut
Kunnan asukkaiden välttämätön toimeentulo ja huolenpito varmistetaan myös poikkeusoloissa. Hyvinvoinnin kannalta tarpeelliset avopalvelut turvataan. Fyysistä asiointia kuitenkin rajoitetaan vallitsevan tilanteen vuoksi.

 

Sosiaalitoimiston henkilöstö hoitaa tehtäviään pääosin etätyönä, asiointiajat vain ajanvarauksella. Kun tarvitset sosiaalitoimen palveluja, ota yhteyttä: sosiaalityöntekijä Auli Karhunen p. 040 5235 821, sosiaaliohjaaja Hanna-Kaisa Harjula p. 040 7241975, sosiaalitoimen palvelusihteeri Päivi Rytkönen p. 0400 677 331, perusturvajohtaja Pirjo Rautio, p. 0400 546 070.

 

Kotihoidon palvelut ovat toiminnassa keskittyen välttämättömiin käynteihin. Ota yhteyttä palveluvastaava Susanna Suomela p. 050 535 0020. 

 

Perheneuvolapalvelut toimivat etänä puhelimitse sekä videoneuvotteluin. Samoin Coronaria Tietotaidon palvelut perheneuvolaan päin ovat etäpalveluina. Kuntoutuspalvelut ovat osin keskeytyneet koronavirusepidemian vuoksi. 1.6.2020 alkaen kasvokkainen kuntoutus voi jatkua kaikissa Kelan kuntoutuspalveluissa. Suomen hallitus on päättänyt koronaviruksesta johtuvien rajoitusten asteittaisesta purkamisesta. Hallituksen linjaukset vaikuttavat myös Kelan kuntoutuspalveluiden järjestämiseen. Kiireettömät asiakasajat siirretään tai hoidetaan etänä asiakkaiden kanssa järjestelyt yhdessä sopien. Ota yhteyttä sari.rytkonen@keitele.fi, 040 177 9124. 


Vammais- ja erityispalvelut 

Kuntouttavaan työtoimintaan palataan asteittain 1.6. lähtien. Kuntouttavassa työtoiminnassa oleviin henkilöihin ollaan yhteydessä sosiaalitoimesta. Erityisryhmien päivätoiminta käynnistyy 1.6. alkaen. Iäkkäiden päivätoiminta ja ryhmäruokailut ovat edelleen kielletty toistaiseksi.  

 

KOTELO-toimipisteet ovat toistaiseksi suljettu. Kotelo-ohjaajat ovat kuitenkin tavoitettavissa ja neuvovat ja ohjaavat asiakkaita puhelimitse, viestein ja sähköpostitse. Ota yhteyttä jutta.hiltunen@keitele.fi, p. 044282 5586.

 

Palvelutalot 
Pääsääntöisesti vierailut ympärivuorokautisen hoidon ja huolenpidon toimintayksiköissä ovat edelleen kiellettyjä. Läheisiä kannustetaan olemaan asiakkaaseen yhteydessä esimerkiksi puhelimella, etäyhteydellä, sähköpostilla tai kirjeellä. Kysy henkilöstöltä virtuaaliyhteyksiä.  Poikkeusolot ovat kestäneet jo pitkään, joten STM:n ohjeen mukaisesti toimintayksiköissä voidaan perustaa suojattuja tapaamispaikkoja, joissa yhteydenpito omaisten kanssa voidaan toteuttaa turvallisesti. Ne voivat olla esimerkiksi irrallisia moduuleja sisä- tai ulkotiloihin. Myös läheisten tapaamisia voidaan yhdistää ulkoiluun, kunhan riittävästä suojautumisesta (etäisyydet, suojaimet yms.) huolehditaan.   

Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksen 24/7 suora päivystysnumero asiakkaille on 044 718 3930 (ei tekstiviestejä). Ollessamme kiireellisellä työtehtävällä, emme voi ottaa vastaan asiakaspuheluita. Jos tarvitset kiireellistä apua vaativassa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.

 

Yhteispalvelupiste KELA
Kunnan yhteispalvelupiste palvelee mahdollisuuksien mukaan puhelinpalveluna p. 040 836 6879. Postitettavaksi jätettäviä lomakkeita voi jättää kunnanviraston edessä olevaan valkeaan postilaatikkoon, ja selvittää asiaa soittamalla. Lomakkeiden jakelu ym. muussa asiointia tarvitsevassa asiassa asiasta on sovittava puhelimitse. Kela ohjeistaa koronaviruksen takia asiakkaille asiointia palvelupisteen sijaan verkossa tai puhelimessa. https://kela.fi/korona

 

Vapaa-aikapalvelut

 
Kirjasto, omatoimikirjasto ja Talligalleria

Kirjasto avoinna 1.6. alkaen. Kirjastossa omatoimikirjasto ma-ke klo 7-19 ja to-pe klo 7-15, viikonloppuisin suljettu. Asiakaspalveluajat ma-ke klo 12-19 ja to-pe klo 9-15. Talligalleria avoinna heinäkuusta alkaen asiakaspalveluaikoina. 

Älä tule kirjastoon, jos sinulla on hengitysoireita tai olet muuten kuumeinen, flunssainen tai kipeä. 

 

Kuntosali

Käytössä 1.6. alkaen

 

Liikuntahalli

Käytössä 1.6. alkaen.

 

Nilakan sali

Käytössä 1.6. alkaen

 

Sisäampumarata

Käytössä 1.6. alkaen

   

Motocross –rata

käytössä. Huomio hallituksen linjaukset liittyen turvallisuuteen.

 

Leppäselän ampumarata

käytössä. Huomioi hallituksen linjaukset liittyen turvallisuuteen.

Kilpailutoiminta keskeytetty toistaiseksi.

 

Frisbeegolf-rata

käytössä. Huomioi hallituksen linjaukset liittyen turvallisuuteen.

 

Lossisaaren tenniskenttä

 

Yleisurheilukenttä

Kesäajan liikuntavuorot

Nuorisotilat  

Kesän aikana nuokkari on avoinna 2-3 iltaa viikossa tulevista 4.-luokkalaisista vanhempiin nuoriin. Tarkista vuorot ja kellonajat nuorisotyön some-kanavilta. Keiteleen nuokkari sijaitsee koulukeskuksella osoitteessa Koulutie 3-4. 

Kunnan kokoustilat (Kunnantoimisto, Metsätalo ja Lääkäritalo)
Kunnan kokoustilat avataan ulkopuolisten käyttöön 1.6. alkaen. Pyydämme kokouksia ja tilaisuuksia järjestettäessä huomioimaan 50 hengen kokoontumisrajoituksen, riittävät turvavälit ja hyvän käsi- ja yskimishygienian.

 

Tapahtumat (https://keitele.fi/tapahtumat)

 

Ylijäämäruoan myyntiä jatketaan edelleen

Keiteleen kunnan ruokapalvelut myyvät tilanteen mukaan ylijäämäruokaa ResQClub -sovelluksen kautta. Voit ladata sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta.  

 

Eläinlääkintä ja maaseutupalvelut

Kunnaneläinlääkärit (https://www.tervo.fi/elainlaakinta)
Kunnaneläinlääkärit jatkavat toimintaansa toistaiseksi ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueella, johon kuuluvat Tervo, Suonenjoki, Rautalampi, Vesanto, Pielavesi ja Keitele. Kiireettömien potilaiden hoito minimoidaan epidemia-aikana omistajien terveyden turvaamiseksi ja henkilökunnan turvaamiseksi tartunnoilta.

 

Huom! Akuutin eläinlääkäri resurssipulan takia osa päivystyksistä tullaan hoitamaan niin, että yksi eläinlääkäri päivystää koko yhteistoimialueella (Sisä-Savo, Keitele ja Pielavesi). Tämä saattaa luonnollisesti viivyttää eläinlääkärin paikalle pääsyä ja pieneläinten omistajille pidempää kuljetusmatkaa vastaanotolle.

Tiedote kunnaneläinlääkäreiltä 16.3.2020

 

Maaseutupalvelut

Luoteis-Savon maaseutupalveluiden henkilöstö on siirtynyt etätöihin. Asiakaspalvelu tapahtuu ensisijaisesti puhelimitse, sähköpostilla tai Vipu-palvelun kautta. Henkilökohtainen käyntitarve arvioidaan tapauskohtaisesti puhelimen välityksellä. Toimipisteet ovat suljettuina. Ota yhteyttä hanna-maria.laukkanen@kiuruvesi.fi, p. 040 485 6678.

 

Lomituspalvelut

Lomitusjärjestelyissä soitot numeroon 044748 8488, palvelemme arkisin klo 9.00-15.00. Sydän-Savon lomituspalvelun hallinto tekee etätyötä Maaninkatalon ollessa suljettuna.


Palveluyhtiö Viisarit Oy

Päivystysnumerot ovat edelleen voimassa laitos- ja kiinteistöhuoltopalveluissa. Katso https://viisarit.fi/

Yhtiön johtoryhmä ja toimistopalvelut ovat siirtyneet etätöihin.

 

Jätehuolto
Ohjeita koronan huomioimiseen jätehuollossa löydät Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n nettisivuilta osoitteessa:
https://www.ylasavonjatehuolto.fi/uutiset/koronan-huomiointi-jatehuollossa.html