Ihan hyvä lapsuus –kampanja innostaa perheitä viettämään aikaa yhdessä


13.1.2020 13:00

Ihan hyvä lapsuus –kampanja innostaa perheitä viettämään aikaa yhdessä

 

Savon Villin Lännen kunnat Keitele, Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki, Tervo ja Vesanto aktivoivat perheitä yhteisen tekemisen äärelle kevään Ihan hyvä lapsuus -kampanjassa. Perheiden yhdessä vietetty aika on hyvän lapsuuden peruselementti, yhdessä tekeminen heijastuu myönteisesti lapsen kasvuun ja kehitykseen. Kampanjan tavoitteena on lisätä perheiden yhteistä aikaa ja tarjota siihen tukea ja ideoita.

Kampanja sai alkunsa Keiteleeltä, jossa mietittiin uutta lähestymistapaa perheiden hyvinvointityöhön ja vanhemmuuden tukemiseen. Mukaan ideointiin kutsuttiin myös muita alueen kuntia ja nyt kaikki Savon Villin Lännen lapsi- ja perhetoimijat on valjastettu kampanjaan mukaan!

  • Usein vanhemmuuteen liittyy paljon paineita ja odotuksia. Onkin tärkeää muistuttaa, että tavallinen riittää. Tuntuu hyvältä, että nyt kampanjan myötä päästään yhdessä viemään tätä viestiä eteenpäin. Toteaa Keiteleen sivistysjohtaja Ville Ahonen.

Kampanjan käynnistää hupien helmikuu

Kampanjan toimintamallina on joka kuukaudelle suunnitellut teemakuukaudet, joiden kautta perheitä innostetaan yhdessä tekemiseen. Kampanja käynnistyy hupien helmikuulla ja luvassa on toimintaa muun muassa laskiaisen ja ystävänpäivän tienoilla sekä erilaisia vinkkejä perheen yhteiseen huvitteluun. Alueen kunnissa tehdään oman näköisiä toteutuksia ja sosiaalisessa mediassa kuntien omissa kanavissa sekä kampanjan Instagram-tilillä jaetaan ideoita hupihetkiin.

 

Tekemistä ja vinkkejä

#ihanhyvälapsuus

 

Toimintakortit perheisiin päiväkotien ja koulujen kautta

Kouluissa, päiväkodeissa, kerhoissa jaetaan lapsille toimintakortteja, joihin perheet voivat merkata yhdessä vietettyä aikaa. Halutessaan perheet voivat asettaa itselleen viikkotavoitteen ja seurata sen edistymistä kortista. Korttien myötä toivotaan myös, että lapset innostuvat pohtimaan mitä olisi kiva tehdä perheen kanssa yhdessä ja näin lasten näköinen toiminta vahvistuisi perheiden arjessa.


Mikä Savon Villi Länsi?

Mukana kampanjassa on Kehitysyhtiö Savogrown omistajakunnat, joiden muodostamaa aluetta kutsutaan myös nimellä Savon Villi Länsi. Savon Villi Länsi kuvastaa elämisen vapautta ja mutkattomuutta, sellaista sopivaa mielen väljyyttä ja mahdollisuutta tehdä asioita omalla tavalla. Tällaista elämänmakuista yhdessä tekemistä on luvassa myös Ihan hyvä lapsuus -kampanjassa. Kampanjaa koordinoi Savogrown Kuntakehittämisen pilottihanke.

Kampanjan nettisivu: http://www.savogrow.fi/ajankohtaista/ihan_hyva_lapsuus_-kampanja
Seuraa Instagramissa:
https://www.instagram.com/ihanhyvalapsuus/
#ihanhyvälapsuus 

Lisätietoja:
Saara Hanhela, Kuntakehittäjä
Kehitysyhtiö Savogrow Oy
saara.hanhela@savogrow.fi
p. 040 5859847


Tiedostot