Keitele 140 vuotta 2019!

keitele140_juhlatunnus_vari.jpg

30.11.2018 9:25

Keiteleen kunta täyttää 140 vuotta ensi vuonna. Juhlavuosi käynnistyy Keiteleen Yrittäjien ja kunnan yhteisen Uudenvuoden vastaanoton säihkeessä, ja tapahtumia on tuttuun keiteleläiseen tapaan luvassa pitkin vuotta. Tammikuussa pidetään koko kylän yhteiset hyvinvointimessut, jossa puhujina ovat psykologi Tony Dunderfelt ja entinen freestyle-laskija Pekka Hyysalo. Luvassa on asiaa hyvästä parisuhteesta, positiivisuudesta ja periksiantamattomuudesta. Tervetuloa mukaan!

Juhlavuoden ohjelmistoon on suunniteltu muun muassa Keiteleen historia -iltoja, ohjattuja kulttuuri-, liikuntareitti- ja kyläkierroksia. Näillä niin kuntalaiset kuin vapaa-ajan asukkaat pääsevät tutustumaan kenties vähemmän vierailtuihin kohteisiin. Kuntaan on suunnitteilla myös uusi virkistysreitti ja toiveissa on viettää juhlavuonna sen avajaisia. Suunnitteilla on myös erilaista yhteisöllistä tekemistä juhlavuoden aikana.

Heinäkuun lopulla vietetään Keiteleen juhlaviikkoa, joka huipentuu 28.7. Keitele-päivään. Viime kesänä runsaslukuista yleisöä viihdyttämässä olivat Lucas ja Danny, ketkähän tulevana suvena kokoavat kansan Keiteleen torille? Keiteleen syntymäpäiväjuhlaa vietetään syyskuun viimeisenä viikonloppuna ja juhlavuosi päätetään perinteiseen Uudenvuoden vastaanottoon.

Vuoden 2019 aikana tulee olemaan runsas kattaus tapahtumia moneen makuun ja eri-ikäisille. Yhdistykset ja järjestöt voivat hakea juhlavuoden tapahtumien järjestämiseen avustusta kunnalta. Avustusten haku on vuoden alussa ja lisätietoa on tulossa myöhemmin. Myös Ylä-Savon Veturilla on ensi vuonna alkamassa rekisteröityneille yhdistyksille teemahanke yleishyödyllisten tapahtumien, tempausten ja kampanjoiden järjestämiseen. Seuraa Tapahtumatonni 2019 -teemahankkeen tiedottamista Veturin verkkosivulta ja Facebookista. Yrityksiä toivotaan Keiteleen juhlavuoteen mukaan esim. Avointen ovien päivien tai muiden yhteistyötapahtumien tiimoilta.

Juhlavuoden tapahtumista ilmoitetaan pääosin kunnan sähköisissä kanavissa sekä paikallislehden Keiteleellä tapahtuu –palstalla.  Tapahtumatarjonnan löydät osoitteesta www.keitele.fi/tapahtumat. Sosiaalisessa mediassa voit seurata Keiteleen kuntaa sekä Facebookissa että Instagramissa @keiteleenkunta