Kissanomistajille tiedoksi: sterilointi- ja kastrointileikkausten varaus käy nyt sähköisen ajanvarauksen kautta


1.3.2019 12:00

Huomio, huomio! Kaikki kissan omistajat!

Nyt on aika varautua kissojen kevätrientoihin! Pitenevät päivät kutkuttelevat leikkaamatonta kissaa lähtemään reviirin merkkausreissuille, joten on tärkeää viedä jalostukseen tarkoittamaton lemmikkikissa kipin kapin eläinlääkärille. Kissan reviiri on laaja, joten ulkoileva, kastroimaton kissa, voi kadota reviirireissuillaan. Tyttökissojen sterilointi ja poikakissojen kastrointi kannattaisikin tehdä jo hyvissä ajoin ennen kevättä, ettei vahinkoja ja mm. ei toivottua perheenlisäystä, pääse syntymään. Naaraskissoilla leikkaamisen tuomia etuja ovat mouruamisen ja kiiman tuomien "sivuvaikutuksien" häviäminen, tiineyden ja märkäkohdun ehkäisy. Poikakissoilla virtsan hajun voimakkuus vähenee ja reviirin merkkaaminen vähenee tai loppuu kastroinnin jälkeen.

Kissojen sterilointi- ja kastrointileikkaukset varaat nyt kätevästi sähköisen ajanvarauksen kautta kunnaneläinlääkäreiltämme, silloin kun se Sinulle parhaiten sopii. Kunnaneläinlääkärit palvelevat myös puhelimitse arkisin klo 8-9.30. Yhteystiedot löydät tästä.

Sähköinen ajanvaraus

ps. Keväisin tulisi myös huolehtia kissan madotuksista, ulkoloishäädöstä ja rokotuksista. Jos kissa ulkoilee, kannattaa lemmikille laitattaa eläinlääkärissä tunnistesiru. Kysy lisää eläinlääkäriltäsi!

Terveisin
Mervi Mäki-Penttilä
Tervon kunta/ympäristöterveyspalvelut
puh 044 7499410