Mieliteko - työtä pohjoissavolaisten mielen hyvinvoinnin puolesta

Mieliteko-ohjelman logo

12.10.2021 10:30

Keitele on mukana Mieliteko-ohjelmassa, jonka tavoite on lisätä pohjoissavolaisten mielen hyvinvointia ja vähentää päihteiden käyttöä. Ohjelman taustalla ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sairastavuusindeksit, joiden mukaan Pohjois-Savo on maamme sairain maakunta. Koska pahoinvoinnin kääntäminen hyvinvoinniksi on koko maakunnan yhteinen asia, mukana muutostyössä on iso joukko toimijoita: päätoteuttajan Kuopion kaupungin lisäksi 17 Pohjois-Savon kuntaa, Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu, Humanistinen ammattikorkeakoulu sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri.

Mieliteko-ohjelmassa tehdään työtä jokaisen työikäisen, 18-64-vuotiaan pohjoissavolaisen kanssa. Erityisesti ohjelma keskittyy heikommassa asemassa, työelämän ulkopuolella ja työttöminä oleviin. 

Mieliteko-ohjelman mahdollistaa Hyvällä mielellä Pohjois-Savo 2021-2030 -hanke. Ohjelman ensimmäiselle kaksivuotiskaudelle on myönnetty Ely-keskuksen kautta Euroopan sosiaalirahaston rahoitus. Voit lukea lisää Mieliteosta: www.mielitekomedia.fi