Moottorisahausveiston SM-kisoissa veistetyt puutaideteokset sijoitetaan kuntalaisten ehdottamiin paikkoihin

Menetys uurnalehdolla Kuva Ville Ahonen.jpgRiku Elomaan teos Menetys sijoitettuna Keiteleen uurnalehdolla

20220921_145440.jpgNäkymätön kalastaja Keiteleen satamassa
19.9.2022 16:15

Keiteleellä 8.-9.7.2022 järjestettyjen Moottorisahausveiston SM-kisojen tuotokset on sijoitettu Keiteleen taajamaan kuntalaisten antamien ehdotusten pohjalta. Puuveistosten sijaintikyselyyn tuli 74 vastausta. Veistoksia ehdotettiin sijoitettavan muun muassa torialueelle, Ystävyydenpuistoon, kirjaston ja Keiteletalon pihaan. Myös yksittäiset teokset saivat ehdotuksia sijainnista. Riku Elomaan teosta ”Menetys” toivottiin kirkon ja hautausmaan alueelle. Nilakan seurakunnan kanssa onkin sovittu, että Menetys-teos tulee sijoitetuksi uurnalehtoon.

Metsän kuninkaat hirvi ja karhu vartioivat kulkijoita torin läheisyydessä, kun puistoalueelle sijoitettiin Jari Kuokkasen teos ”Suomen villi luonto” ja Tauno Kangasluoman ”Kaikkien kaveri”. Ystävyydenpuistossa Puupolun varrella ovat teokset ”Rauhaa”, ”Haltija” ja ”Mustekala”.

SM-kisojen voittajateos Leo Löppösen "Näkymätön kalastaja" ilahduttaa satamassa ja Timo Nevalaisen ”Nuotalla Nilakalla” tulee kunnantoimiston eteen. Kansainvälisten veistäjien käsistä syntyneet teokset sijoitetaan Keiteletalon pihaan. Lasten iloksi päiväkodin lähelle pääsee lapsen ja hevosen ystävyyttä kuvaava veistos sekä veistos, jossa hiiren varjona toimii sieni. 

Perjantaina 8.7. kahden tunnin mittaisessa pikakisassa valmistunut teos ”Tuliainen Keiteleelle”, eli haikara nyytin kera, viedään kuntalaisten ehdotusten mukaisesti terveyskeskukselle. Yksittäisiä teoksia sijoitetaan myös muun muassa Wanhalle Meijerille ja kirjastolle.

Kaikkien teosten sijaintitiedot ovat liitteenä olevassa tiedostossa.

Kuntalaiskyselyiden vastanneiden kesken on arvottu kaksi pikakisateosta, ja ne on toimitettu onnekkaille. Lisäksi kaksi puuveistosta luovutettiin huomionosoituksena pitkäaikaisesta toiminnasta Keitele-yhtiölle ja Sepa Oy:lle teollistumisen juhlassa.

Tiedostot