UUDET-hankkeella vetovoimaa!


2.3.2018 8:10

Keiteleen tavoitteena UUDET-hankkeessa on taajaman viihtyisyyden ja vetovoimaisuuden kehittäminen sekä asukkaiden viihtyisyyden edistäminen (esim. tapahtumat). Hankkeessa voidaan myös pohtia, millaisilla toimenpiteillä ja kokeiluilla taajamaa tehdään vetovoimaisiksi ja kuntaa houkuttelevaksi, vaikka uusille asukkaille. eRaadilla kuntalaiset vastasivat taajaman viihtyisyyttä lisäävän mm. viheristutukset, liikennejärjestelyt, virkistysreitti ja alueiden hoito. Annettuja ehdotuksia huomioidaan valmistelussa. Hyviä toimintamalleja voidaan poimia myös muilta hankekunnilta (Tervo, Heinävesi, Mäntyharju, Liperi ja Valtimo) tai ideoida yhdessä. Vuoden 2019 loppuun kestävää Uudistuvat elinvoimataajamat -hanketta hallinnoi Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti yhdessä Itä-Suomen yliopiston alue- ja kuntatutkimuskeskus Spatian kanssa.

Keitele tavoittelee myös lisää kuntanäkyvyyttä sekä yhteisöllisyyttä, niin asukkaiden, yhteisöjen kuin yritystenkin kanssa. Kuntalaisten arvostamaa arjen sujuvuutta, toimivia palveluja ja digitalisuutta on hyvä tuoda vahvemmin esille mm. vapaa-ajanasukkaille tai uusille asukkaille. Esimerkiksi moninaiset vapaa-ajan vieton mahdollisuudet tai lasten kerhotoiminta ovat kaikkien keiteleläisten saavutettavissa edullisesti ja lähellä.

Mutta mistä vetovoimaa ja pöhinää saadaan lisää?

Hankkeessa olemme avoimia ideoille ja haemme vielä toimenpiteitä. Kevään aikana on tarkoitus pitää kaikille kuntalaisille avoin keskustelutilaisuus, jossa samalla kuulemme vielä ARTTU2-tutkimuksen tuloksista. Aika ja paikka tarkentuvat myöhemmin, seuraa kunnan ilmoittelua.

EERIKA KORHONEN-PELLIKKA

Uudistuvat elinvoimataajamat –hanke

p. 040 631 9747

eerika.korhonen-pellikka@keitele.fi

 

Maaseutu2020 oranssi ISO.jpg

Lippu ja lause suomi.jpg

LogoEly-fi_FI-w.png