Kuntoportaat ja kota. Uusia liikkumisen mahdollisuuksia kehitettiin Keiteleelle Luovi-hankkeella


30.12.2020 12:00

Luonto- ja virkistyskohteita kehittänyt Luovi-hanke päättyy vuoden 2020 loppuun Keiteleellä ja kuntalaisille lisää liikunnan iloa mahdollisti Ylä-Savon Veturin hankerahoituksella toteutetut kuntoportaat, kota ja Ystävyydenpuiston uudet laitteet.

Huhtikuussa 2019 alkaneen hankkeen tavoitteena oli luoda lähiliikkumisen mahdollisuuksia ja hankkia uusille virkistysreiteille kaikkien käyttöön tarkoitettuja toiminnallisia välineistöjä ja rakennelmia. Hankkeella haluttiin lisätä kuntalaisten ja asukkaiden hyvää arkea ja asuinympäristön viihtyisyyttä jatkaen Uudistuvat elinvoimataajamat -hankkeessa aloitettua taajaman kehittämistä.

Ystävyydenpuisto sai uutta ilmettä nurmialueilla, valaistuksella ja käyttöä uusilla ulkokuntoilulaitteilla ja kiipeilytelineellä. Myöhemmin valmistuva virkistysreitti kulkee Ystävyydenpuiston läpi, joten kävelylenkkiin voi helposti yhdistää lihashuoltoa laitteilla tai levähtää hetki penkillä istuen.

Hankerahoituksella toteutettiin myös kuntoportaat urheilukentän lähettyville Sepan mäkeen. Portailla on pidetty ohjattuja lihaskuntoharjoituksia ja omaehtoisia treenejä. Talven tullen on vain muistettava, että kestopuusta valmistetut kuntoportaat eivät kestä kävelyä nasta- ja piikkikengillä.

Sepon seiskan hiihtoladun varrelle saatiin kota, joka sijainnillaan houkuttelee kaikenikäisiä retkeilijöitä pitämään taukoa ja makkaranpaistoon. Kuntalaiset ovat ottaneet kodan hyvin vastaan ja sitä on käytetty siististi.

Keiteleen kunnalle myönnetyn tuen määrä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020 oli 29 220 euroa.