Moottorisahausveiston SM-kilpailut heinäkuussa Keiteleellä KeitelePäivän yhteydessä!


6.5.2022 9:00

Keiteleellä järjestetään 8.-9.7. moottorisahausveiston SM-kilpailut. Kisat järjestetään yhdessä Puunveistäjät ry:n kanssa. Kisat saapuvat nyt ensimmäistä kertaa juurilleen Keiteleelle. Puunveistäjät ry:n perusta on Savolaiset puutaitelijat -yhdistyksessä, jonka yksi perustajajäsenistä on ollut keiteleläinen Veikko Saastamoinen.

- Moottorisahaveiston SM-kisat ovat osa KeitelePäivää ja pääkilpailu on juuri lauantaina. Perjantaina pidetään kahden tunnin mittainen pikakisa ja lauantaina kilpailijat veistävät kahdeksan tunnin ajan, kertoo Keiteleen kunnanjohtaja Emilia Savolainen.

Kilpailijoita saapuu ympäri Suomen ja SM-kilpailut ovat olleet hyvä ponnahduslauta suomalaisille veistäjille kansainvälisillekin kisa-areenoille.

- Moottorisahalla tehty puutaide on perinteistä Suomessa, mutta sen tuominen esityksinä yleisölle on tärkeä yhdistyksen tehtävä. Tapahtumissa niin veistäjät kuin katsojat pääsevät luovasti ihmisen ja luonnon väliseen yhteyteen, Puunveistäjät ry:n sihteeri Marika Wallden toteaa.

Kilpailut saatiin järjestettäväksi Keiteleelle nopealla aikataululla, kun jo helatorstaiksi suunnitellut kisat Mäntyharjulla peruuntuivat. Ensimmäisinä vuosina kisoja on järjestetty Iisalmessa ja vuodesta 2015 alkaen eri puolilla Suomea, viimeisimmäksi Suomussalmella. Kisassa syntyneet veistokset jäävät kisapaikkakunnalle.

-Taitavien veistäjien käsissä syntyy varmasti upeita puutaideteoksia Puupolulle sijoitettavaksi, Emilia Savolainen iloitsee.

Lisätiedot
Emilia Savolainen, kunnanjohtaja Keiteleen kunta
050 520 5999, emilia.savolainen@keitele.fi

Marika Wallden, Puunveistäjät ry:n sihteeri
050 357 105, puunveistajatry@gmail.com

Ville Ahonen, kilpailunjohtaja Keiteleen kunta
040 761 5120, ville.ahonen@keitele.fi