Sähkökaappitaidekisa lapsille ja nuorille 1.4.-31.5.2022


4.4.2022 8:50

Kilpailukutsu

Kilpailun järjestää Taideyhdistys PiKeMa yhteistyössä sähköyhtiö Savon Voiman, Keitele-Seuran sekä Keiteleen ja Pielaveden kuntien kanssa.

Etsimme 7-18-vuotiaita lapsia ja nuoria Keiteleeltä ja Pielavedeltä elävöittämään taajamaa ja sen myötä arkiympäristöämme maalaamalla sähkökaappeihin taideteoksia. Toivomme julkiseen tilaan soveltuvia teosehdotuksia, jotka liittyvät pitäjän tarinaperinteeseen, historiaan ja henkilöhahmoihin. Tervetuloa mukaan kaunistamaan omaa kotiseutua luomalla julkista taidetta!

Paikalliset ovat koonneet kertomuksia, joista toivotaan kuvallisia, lasten ja nuorten näköisiä tulkintoja. Kilpailun toivotaan herättävän kiinnostusta omaan kulttuuriperintöön, sillä lähiympäristömme on täynnä hyviä tarinoita ja mielenkiintoisia persoonia! Tee rohkeasti oma näkemyksesi vanhoista jutuista! Tarinoita myös esitellään kouluilla.

Sähkökaappitaidetta tehdään osana Suomen Kotiseutuliiton Mestarit & kisällit -toimintaa, jonka yksi järjestäjistä TaideyhdistysPiKeMa on. Kyseessä on ylisukupolvinen toiminta, jossa kuka ja minkä ikäinen tahansa voi olla mestari tai kisälli. Varttuneempi väki on mestarien tavoin koonnut tarinoita vuosien takaa, lapset ja nuoret voivat olla mestareita niiden tuomisessa tähän päivään ja toisaalta tallentaa sähkökaappien ympärille muodostuvaa perinnettä digitaalisin tavoin.

KILPAILUN SÄÄNNÖT

Neljä parasta maalausta kummastakin kunnasta palkitaan 200 € rahapalkinnolla. Palkinto maksetaan työn valmistuttua.
Maalattavia sähkökaappeja on Keiteleellä 4 kpl ja Pielavedellä 4 kpl. Niiden sijainti ja kuvat liitteenä.
Voit suunnitella teoksesi jotain tiettyä kaappia varten ja esittää sijoituspaikkatoiveen ehdotuksessasi.
Luonnoksen ja maalauksen voi tehdä myös yhdessä kaverin kanssa. Sähkökaappien koko vaihtelee hieman.
Maalaus voi olla myös pienempi ja muun muotoinen. Kaapeissa oleva pieni keltainen yksilöintinumero -kyltti (n. 5 x 12 cm) tulee jäädä näkyviin.
Teoksen tulee pohjautua johonkin liitteenä olevista tarinoista.

Alkuperäisen luonnoksen voi tehdä haluamallaan tekniikalla. Kirjoita lisäksi lyhyt luonnehdinta teoksestasi ja sijoituspaikkatoive.
Viestiin hakijan nimi, keksimäsi nimimerkki ja yhteystiedot. Liitteeksi kuva teosluonnoksesta. Nimeä kuvatiedosto keksimälläsi nimimerkillä esim.visualisti_luonnos.
Keiteleen kilpailuluonnos tulee lähettää sähköpostilla 31.5.mennessä osoitteeseen leena.mulari@keitele.fi
Pielaveden kilpailuluonnos tulee lähettää sähköpostilla 31.5. mennessä osoitteeseen susanna.hotari@ruukkumaa.fi

Huom! Ehdotuksista järjestetään näyttelyt, joten säilytäthän alkuperäisluonnoksen, ottaisimme sen mieluusti näyttelytyöksi.Keiteleen teosten näyttely on Keiteletalolla, jonne teoksia voi tuoda 13.-16.6. (avajaiset 18.6.). Pielavedellä näyttely järjestetään syksyllä -22.

Tuomaristo valitsee voittajat 1.-3.6. Tekijät saavat lisäohjeistuksen Savon Voiman järjestämässä maalausinfossa.Voittajat maalaavat Keiteleen keskustassa neljä ja Pielaveden keskustassa neljä taidesähkökaappia aikavälillä 6.6.-6.7. Taidesähkökaapit julkistetaan avajaistilaisuudessa Keiteleellä 9.7. klo 10 ja Pielavedellä Suomen kuvataiteen päivänä 10.7.Keiteleellä järjestetään taidekävely 9.7. klo 14.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Toimintaa tukevat: Suomen Kotiseutuliitto, OP Nilakan seutu ja Kaisanet sekä Pielaveden ja Keiteleen kunnat.

Lisätietoja:
Leena Mulari, Keiteleen Yhdistysten talo -hanke
puh. 050 4733660, leena.mulari@keitele.fi

Susanna Hotari / Pielavesi, puh. 040 0250225.

leader veturi logo.png  Lippu ja lause suomi.jpg

Tiedostot