Tiedote: Rutakko-kirjastojen kirjastojärjestelmä päivittyy toukokuussa. Kirjasto suljettu 14.5. klo 15- 29.5.

quria_logo_icon_red (1).jpg

17.4.2024 8:00

Rutakko on käyttänyt pitkään Axiellin aikaisempaa Aurora-kirjastojärjestelmää, joten uuden järjestelmän päivitys pilotti-hankkeena tarjoaa hyviä mahdollisuuksia uudistaa toimintaa. Quria on käytössä monissa kirjastoissa Euroopassa, mutta Suomessa yleisistä kirjastoista tällä hetkellä vain Vaasan kaupunginkirjastossa. Uudella järjestelmällä on useita teknisiä ja sisällöllisiä etuja, jotka kehittävät toimintaa sisäisestä ja kirjastoammatillisesta näkökulmasta. Tämä luo puolestaan mahdollisuuksia entistä paremmalle asiakaspalvelulle!

 

Asiakkaalle uudistus näkyy ensimmäisenä uutena mobiilikirjastona, jonka ulkoasu ja toiminnallisuudet parantuvat. Uudessa sovelluksessa mm. hakutoiminnot ovat paremmat, voit hallita lainojasi ja varauksiasi, vastaanottaa ilmoituksia erääntyvistä lainoista ja varauksista sekä kirjaston tiedotteita. Sovellus mahdollistaa myös itsepalvelulainauksen ja -palautuksen, eli asiakas voi lainata ja palauttaa aineistoa omalla älylaitteellaan. Uusi maksuton mobiilisovellus tulee ladattavaksi sekä Googlen Play-kauppaan että Applen App Storeen, ja se avautuu asiakkaille 29.5. Sovelluksen itsepalvelutoimintoja otetaan kirjastoissa käyttöön vaiheittain. Myös verkkokirjastoa tullaan jossain vaiheessa uudistamaan.

 

Uuden järjestelmän käyttöönoton vuoksi kirjaston palveluissa on laaja käyttökatko 15.–29.5. Tämä tarkoittaa, että verkkokirjasto, omatoimikirjasto, nykyinen mobiilikirjasto, Cineast-elokuvapalvelu sekä tiedonhaku, lainaus, palautus, varaaminen ja lainojen uusiminen ovat poissa käytöstä tällä ajalla. Myös uuden aineiston lainaiskuntoon laittaminen keskeytyy 26.4. alkaen.
Kirjastot avataan porrastetusti siten, että 29.5. avataan Lapinlahden, Rautalammin, Rautavaaran ja Sonkajärven kirjastot, muut Rutakon kirjastot avautuvat 30.5.

 

Järjestelmäpäivitys on kaikissa kirjastoissa valmis 30.5., jolloin kaikki palvelut ovat jälleen käytössä. Kirjastossa tehdään kovasti töitä, jotta varmistetaan päivityksen onnistuminen ja palveluiden avautuminen asiakkaille aikataulussa. Pahoittelemme päivityksestä aiheutuvaa haittaa.

 

Keiteleellä:
- Hae noudettavana olevat varauksesi viimeistään 14.5. Lainaa tarpeeksi lukemista ja muuta aineistoa sulkuajaksi.
- Viimeiset palautukset ennen sulkua on tehtävä 14.5. klo 15 mennessä. Sulun aikana palautuslaatikko ei ole käytössä.
- Sulun aikana ilmestyvät sanoma- ja aikakausilehdet ovat luettavissa kunnantalolla (ma klo 9-15.30, ti-pe klo 9-15). Lehtiä ei voi lainata.
- Tulostukset ja skannaukset ovat hoidettavissa kunnantalolla.
- Varaudu siihen, ettei tiedonhaku, varaaminen, kaukolainat ja lainojen uusinta onnistu ajalla 15.–29.5.
- Eräpäivät hyppäävät toukokuun ylitse. Ensimmäinen eräpäivä on 3.6.
- Omatoimikirjasto ei ole käytössä ajalla 14.5. klo 15 –29.5.
- Cineast-elokuvapalvelu on käytössä sulun ajan.
- Nykyinen Rutakko-mobiilikirjasto lakkaa toimimasta 15.5. Ota sovellukseen merkkaamasi suosikit talteen ja lataa sovelluskaupasta uusi mobiilikirjasto, käytössä 29.5.
- Keiteleen kirjasto palvelee jälleen 30.5.

 

Lisätietoja saatavilla kirjastolta.

Soile Kokkonen/ kirjastonjohtaja