Tervetuloa uuteen kotikuntaasi!

Keitele tarjoaa

  •  Työn ja vapaa-ajan tasapainon tuomaa hyvää elämää,
  •  mukavia ihmisiä ja 
  •  lupsakkaa savolaista elämäntyyliä.

Keiteleellä voit harrastaa vaikka mitä

Pielaveden ja Keiteleen kansalaisopisto tarjoaa monenlaista tekemistä, oppimista ja harrastusta. Paikalliset yhdistykset ja järjestöt tarjoavat laajalla kirjolla harrastustoimintaa kaiken ikäisille.

Keiteleellä toimii aktiivinen kesäteatteri, johon pääsee helposti mukaan. Vaikka rohkeus näyttämölle ei riittäisi, kannattaa mukaan lähteä, koska kesäteatterin pyörittäminen tarvitsee monenlaista talkoolaista. Keiteleen kesäteatteri  toimii upeassa Hietalassa, missä näyttämön taustana toimii perinteinen suomalainen järvimaisema.

Tuija Liunala 480 px.png 

Lossisaaressa voit tehdä ja harrastaa monenlaista. Alueelta löytyy mm. Lossisaari Discpark Frisbeegolf -rata, 1,7km luontopolku ja rantalentopallokentät. Retkipaikka-retkeilyblogi on kirjoittanut Lossisaaresta laajan jutun.

Lähin Golf-kenttä on Eerikkala Golf Tervossa, jonne on Keiteleeltä 40 km matka. Vaihtelua aktiivisille pelaajille tuo lähellä oleva kahden 18-väyläisen kentän Siilinjärven Tarinagolf.

Keiteleellä on vahvat motocross-perinteet. Vauhdikasta lajia voi harrastaa asiaankuuluvalla Motocross -radalla.

Lisäksi nuoremmat pääsevät rassaamaan mopoja kunnan vetämässä moottorikerhopajassa.

Moottorikerhopajan lisäksi Keiteleen kunta pyörittää iltapäivisin monia muita kerhoja ja harrastuksia.

Keiteleellä on viihtyisää luontoa

Nilakka-järvellä nappaa kala syöttiin ja luontopoluilla voit tuulettaa ajatuksiasi. Lähialueilla on monentasoisia reitistöjä, joilla viihtyvät kaikenikäiset liikkujat vauvasta vaariin. Alueella toimii monia aktiivisia metsästysseuroja.

Myös muita luonnon kanssa sopusoinnussa olevia vierailukohteita löytyy Keiteleeltä useita.

leppäselän laavu 480 px.jpg

Keiteleellä on työpaikkoja

Keiteleellä on vahva historia puuteollisuudessa, ja tällä alalla työtä tarjoavat suurimpina teollisuustyönantajat Keitele Group Oyj ja Sepa Oy alihankkijoineen. Keiteleen työpaikkaomavaraisuus on maakunnan ehdotonta kärkeä. Katso myös alueen julkisen sekrotin työpaikat Kuntarekrystä. Myös lähikunnissa Savon villin lännen alueella on osaavalle työvoimalle tarvetta. Yrittäjiä ja elinkeinoelämää palvelee Keiteleen ja viiden muun kunnan omistama Kehitysyhtiö Savogrow Oy

Sepa 30 v 77_x – 480 px.jpg

Keiteleellä on hyviä paikkoja, missä asua

Siintääkö ajatuksissasi omakoti järven rannalla? Kunnan tonteista löydät vaihtoehtoja taajaman välittömässä läheisyydessä. Myytäviä kohteita löydät paljon mm. Etuovi -palvelusta. Paikallinen Nilakan kiinteistö tarjoaa myös asumisenvaihtoehtoja.

Kunnalla on tarjota myös vuokra-asuntoja

Hesenpolku 2 480 px.jpg

Tervetuloa Keiteleelle!