Rakentaminen

Keitele 8 2013.jpg

Rakennusvalvonta edistää terveellisen, turvallisen ja viihtyisän rakennetun ympäristön muodostumista ja ylläpitoa ohjaamalla ja neuvomalla suunnittelijoita, rakentajia, rakennuttajia ja kiinteistöjen omistajia

Rakennustoimisto on avoinna 
ma klo 09:00 - 15:30, ti -pe klo 09:00 - 15:00
Rakennustarkastaja Teemu Kaitala vastaanottaa asiakkaita ilman ajanvarausta joka keskiviikko klo 09:00 - 11:00 ja 12:00 - 15:00. Muina aikoina tapaamiset erillisellä ajanvarauksella. Ajanvaraukset voi tehdä joko puhelimitse tai sähköpostitse rakennustarkastajan kautta.

Rakennusvalvontaan on hyvä olla yhteydessä jo hankkeen alkuvaiheessa.

Turvaposti rakennusvalvontaan

Miten lupaa haetaan?

Ennen luvan hakemista pitää tehdä lupapiirustukset, jonka on laatinut pätevä suunnittelija. Rakennus-/rakennesuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan kelpoisuusvaatimukset  löydät tältä sivulta liitteistä. Suunnittelussa pitää ottaa huomioon ainakin kaava ja rakennusjärjestys.   

Luvan hakemista

varten täytetään rakennuslupa- /toimenpidelupahakemus. Hakemuksessa tulee olla vähintään rakennuspaikan, kiinteistön omistajien, hankkeen ja suunnittelijoiden tiedot sekä pääsuunnittelijan ja kiinteistön omistajien allekirjoitukset.

Luvan hakijana

on aina kiinteistön haltija/t. Taloyhtiöissä hakijana on aina taloyhtiö ja allekirjoittajana isännöitsijä, hallituksen puheenjohtaja tai taloyhtiön hallituksen valtuuttama hakija.

Taloyhtiöissä

vaaditaan rakennusluvan liitteeksi aina hallituksen pöytäkirjaote, jossa hankkeesta on päätetty ja mahdollisesti valtuutettu rakennusluvan hakijaksi esimerkiksi asuinhuoneistoremonteissa asuinhuoneiston omistaja/t.

Rakennusvalvonnan arkistossa säilytetään lupa-asiakirjoja. Niistä saa ostaa kopioita ja niitä voidaan toimittaa myös sähköpostitse.  Huom. käytössämme on turvaposti:

 

Puunkaadosta

asemakaava-alueella tulee ottaa yhteyttä rakennustarkastajaan.

Toimenpideilmoitus

on rakennus- ja toimenpidelupaa kevyempi ilmoitusmenettely, joka on tarkoitettu vähäisempiin rakennustoimenpiteisiin (katso rakennusjärjestys).

Yhteystiedot

Anne Rajala

palvelusihteeri, 2 pv/viikko: ti ja ke

Juuso Natunen

rakennustarkastaja, Keitele (ma,ti)

Teemu Kaitala

tekninen johtaja - rakennustarkastaja, isännöitsijä