Saavutettavuusseloste

Keiteleen kunta pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain 306/2019 mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee https://www.keitele.fi -verkkosivustoa. 

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse hyödyntäen SiteImprove-monitorointityökalua.

Saavutettavuuden tila

Keiteleen kunnan verkkosivusto täyttää Verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG) 2.1 tason A ja AA vaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen.

  • Sivustolla on puutteita kontrastiin ja väreihin liittyen.
  • Teksti ja otsikot eivät kaikkialla erotu riittävästi taustasta. Sivuston väriasua tullaan korjaamaan.
  • Sivuston otsikoiden ja etusivun kuvapainikkeiden syöttökentän kuvauksissa on puutteita.
  • Yksittäisistä kuvista puuttuu alt-määrite. Korjaustoimenpiteitä tehdään.
  • Sivustolle luoduilla lomakkeilla ei ole tekstivastikkeita ruuduilla, jolloin ruudunlukija ei pysty tunnistamaan mitä lomaketietoa tarvitaan.
  • Verkkosivusto sisältää lomakkeita ja liitetiedostoja (pdf, doc), jotka eivät ole saavutettavia. Osa linkitetyistä asiakirjoista on tuotettu skannaamalla eivätkä ne ole koneluettavia. Osa pdf-muotoisista asiakirjoista ei myöskään ole laadittu tai tallennettu saavutettavaksi. Näin ollen esimerkiksi päätöksenteon pöytäkirjat tai esitteet eivät välttämättä toimi kaikilla ruudunlukulaitteilla.
  • Kaavoituksen verkossa esillä olevat pdf-muotoiset asiakirjat sisältävät paljon tietoa, joka on todettu ei-saavutettaviksi mm. karttaliitteitä. Näiden korjaaminen on kohtuuton rasite.
  • Keiteleen kunnan verkkosivusto tarjotaan tällä hetkellä vain suomen kielellä. 

Saavutettavuustyömme sivuston suhteen on käynnissä.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Keitele.fi verkkosivusto on julkaistu 29.6.2016. Sivuston tekninen toteuttaja on Tietotalo Oy.  Tämä saavutettavuusseloste on laadittu / päivitetty 21.9.2020. Saavutettavuuden arvioimiseksi käytössämme on SiteImprove-monitorointityökalu. Sivustolle ei ole vielä tehty ulkopuolista auditointia.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro meille havaitsemasi saavutettavuuspuutteet ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Palautteen voit antaa saavutettavuuspalaute -verkkolomakkeella, sähköpostitse keitele(at)keitele.fi tai puhelimitse 017 273 100 (vaihde). Ei-saavutettavia sisältöjä voit pyytää saavutettavassa muodossa.

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Mikäli et ole tyytyväinen Keiteleen kunnalta saamaasi vastaukseen, et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana tai et saa pyydettyä sisältöä saavutettavassa muodossa, voit tehdä sivustosta saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön. Suomessa saavutettavuutta valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivuilla on ohjeet ja osoitteet ilmoituksen tekemiseen.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)

 

Ota yhteyttä