Kouluruokailu

IMG_0560.JPG

Kouluaterialla tarjotaan lämmin pääruoka lisukkeineen koulupäivänä. Ateria on monipuolinen ja ravitsemussuositusten mukainen. Ruokailutilanteessa oppilasryhmää valvoo aina opettaja. Ruokailuhetken rauhallisuuteen ja viihtyisyyteen on kiinnitetty huomiota esim. porrastamalla ruokailuvuoroja ja varaamalla ruokailuun riittävästi aikaa.

Erilaiset teemapäivät voivat näkyä myös aterioissa. Malliannos on näytillä elokuussa sekä tammikuun ajan jakelulinjastossa. Malliannos ohjaa oppilasta kokoamaan ravitsemussuositusten mukaisen ruoka-annoksen itselleen.

Erityisruokavaliot

Kouluruokailussa noudatetaan valtakunnallista allergiaohjelmaa. Erityisruokavaliot järjestetään lääkärin- tai terveydenhoitajan todistuksen mukaan. Huoltajan tehtävä on huolehtia todistus vastuuopettajalle. Vakaumukseen perustuvasta ruokavaliosta huoltajan ilmoitus on riittävä. Kasvisruokavalion saa vanhempien ja terveydenhoitajan kanssa neuvotellen. Terveydenhoitajalta saa lomakkeen johon merkitään rajoittavat raaka-aineet. Pitemmät poissaolot on hyvä ilmoittaa ruokapalveluun.

Välipalat

Välipala tarjotaan Suvannossa klo 13. Maksuttoman välipalan saavat ne oppilaat, joiden koulupäivän pituus matkoineen on yli 7 tuntia (alakoululaiset) ja yli 8 tuntia (yläkoululaiset).
Maksullisen välipalan voi ostaa lukukausittain. Lukukauden alkaessa kotiin jaetaan välipalatiedote, jossa näkyy myös hinta. Omien eväiden syönti on mahdollista Suvannossa samaan aikaan.

Palaute

Palautteesi on tärkeä, koska se auttaa meitä kehittämään toimintaamme. Palautetta voi antaa myös nettilomakkeella.